10 Weekse RUGprogramma

Een RUGprogramma van 10 weken om uw rug weer sterker te maken en zo minder pijn te hebben tijdens dagelijkse activiteiten en /of sport. Na een lichamelijk onderzoek, waarbij andere aandoeningen van de onderrug worden uitgesloten, zal het behandelplan vooral bestaan uit het beweeglijker maken van de  onderrug, rekken van bepaalde spieren en het belangrijkste: het sterker maken van de spieren in onderrug en buik, het spiercorset. Het spiercorset wordt ook wel de core stability genoemd.

Uitgebreide intake RUGprogramma

Na een uitgebreide intake wat o.a. bestaat uit echografisch onderzoek van uw klachten, wordt er gestart afhankelijk van uw klachten met  1-2 individuele behandelingen fysiotherapie. Nadien gaat u onder begeleiding van de therapeut werken aan uw rugklachten. Indien noodzakelijk nemen wij contact op met uw huisarts of specialist.

Unieke RUGprogramma 

Het unieke RUGprogramma is ontwikkelt aan de hand van de meest recentelijke onderzoeken. Fysiotherapie De Buren, Hanzehogeschool Groningen en een bewegingswetenschapper hebben dit RUGprogramma ontwikkelt.

Voor verdere informatie belt u naar 0596-683392.
Ook kunt ook onderstaand formulier invullen voor het maken van een afspraak.

Contactformulier


Werkhouding rugklachten

​Speciaal voor mensen werkplek gerelateerde rugklachten biedt Fysiotherapie De Buren de mogelijkheid aan tot het onderzoeken van uw werkplek. Zie ook: Specialisatie / werkplekonderzoek

​Fysiotherapie De Buren voert werkplekonderzoeken uit bij bedrijven en particulieren. Niet elk bedrijf heeft een eigen arbodienst, omdat dit vaak te duur is. Fysiotherapie De Buren  biedt u de mogelijkheid om een werkplekonderzoek uit te voeren bij een medewerker, afdeling of het hele bedrijf. Hierbij kunnen wij ook samenwerken met de bedrijfsarts. We komen langs op de werkplek om een analyse te maken. Het maakt niet uit of dit thuis is of op het werk.

Zo’n werkplekonderzoek begint met het inschatten van de bestaande situatie. Daarna doen we aanpassingen aan uw stoel, bureau, scherm of werkopstelling. Vervolgens kijken we samen met u naar de aangepaste werkplek. Zo kunnen we de nieuwe situatie vergelijken met de beginsituatie. De aanpassingen vermelden we in een rapportage. Daarbij krijgt u tips & trucs, oefeningen en informatie over uw nieuwe werkplek. Zo kunt u de juiste instellingen na lezen.

Zie ook: Specialisatie / werkplekonderzoek